Siyahların kıtası Afrika'da Albinizm hastalığı sebebiyle beyaz olarak doğan Albinolar, sosyal hayatta ayrımcılık görmekten şikâyetçi. Uğursuzluk getirdiklerine inanılan albinolar, toplum tarafından pek çok alanda dışlanmayla karşı karşıya.

Albinolar ufak yaştan itibaren ellerinde poşetle trafikte dilenmeye başlıyor. Bazı aileler, kaçırılma riskine karşın çocuklarını yıllarca evde saklamak zorunda kalıyor. Çoğu albino çocuk, dışlandığı için okula gitmiyor. Bazı bölgelerde kutsal sayılan albinoların cenazeleri ise yüksek fiyatlara büyücülere satılıyor.

Durumundan dolayı insanların kendisine iş vermediğini, bu yüzden dilenmek zorunda kaldığını açıklayan üç çocuk babası Shahab Bah (27), "Ben ve benim gibi albino hastalığı olanlar aynı durumdayız. Çoğu zaman evde üç çocuğumu düşündüğüm oldu. Çoğu günler eve boş gittim. Bu hastalığı ben seçmedim. Babam da, dedem de hepsi benim gibiler. Hastalık ailemden bana geçti." diye konuştu.

Çocukluğundan beri dışlanmakta olduğunu söyleyen Bah, "İnsanlar bizlere hediye verirken bile dokunmadan uzatarak veriyor. Para verirlerken bile uzaktan atıyorlar. Bu bizlerle temas kurmak istemediklerini gösteriyor.’’ sözlerini sarf etti.

Albinizm adı verilen hastalık genetik bir rahatsızlık. Hastalığı taşıyanlara albino deniyor. Hastalık taşıyıcıları sıcağa çıkamadıkları gibi gözleri, renginden ötürü güneşe karşı korumasız oluyor.