Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur" denildi.

07.20 : YPG'li teröristler, Şeyh Horuz Dağı çevresinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine içerisinde klor gazı olan havanlarla saldırdı. Kimyasal saldırıda yaralanan 20 ÖSO üyesinden yedisinin durumu ağır.

Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru oluşumunu engellemek için Fırat Kalkanı’nın ardından ikinci büyük operasyon olan terör örgütü PKK/PYD/YPG denetimindeki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda 18. gün geride kalırken 970 terörist etkisiz hale getirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada operasyonun başarıyla devam ettiği vurgulanarak “Zeytin Da0lı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre; 6 Şubat 2018’de 23 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 olmuştur” denildi.

Azez’in karşısındaki Burseya Dağı ve Bülbül kasabasını terör örgütünden alan TSK ve ÖSO kuvvetlerinin hedefinde Burseya’nın batısında Şera beldesi ve stratejik Bafulyon Tepesi bulunuyor. TSK’nın seçkin birlikleri, komando kuvvetleri ile ÖSO’nun operasyon timleri, Bafulyon tepesine beş noktadan operasyon başlattı. 

Alınan bilgilere göre operasyonlar Şera ilçesinin Şeyh Horoz ve çevresindeki köylerle stratejik tepelerde yoğunlaştı. Daha sonra harekât Dikmetaş köyüne yayıldı. Köyde ve çevresindeki tepelerde mevzilenen teröristleri etkisiz hale getirmek için TSK ve ÖSO güçlerine, sınırdan obüsler ve tanklarla destek verildi. Bölgedeki hedefler aralıksız etkili olarak vuruldu. Dağlık bölgede yakın mesafelerden şiddetli çatışmalar da devam etti. 

YENİ KARA HAREKATI

Bülbül kasabasından Darmık dağlarındaki stratejik tepelere doğru da dört koldan yeni bir kara harekâtı başlatıldı. Harekât öncesi dağlık bölgede yer alan terör örgütü hedefleri, obüs topları, tank ve roketlerle aralıksız vuruldu. 
TSK ve ÖSO’nun operasyon timleri de dağlık bölgelere doğru harekete geçti. TSK ve ÖSO güçlerinin ilerledikleri noktalarda mevzilenen teröristlerin karşılık vermesi üzerine, bir çok noktada çatışmalar yaşandı. 
Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı gibi sürerken Mehmetçik, Afrin’in batısında terör örgütü PYD/PKK tarafından kullanılan eğitim kampının bulunduğu alanda da kontrolü ele geçirdi

4 KM HENDEK KAZMIŞLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO güçlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD/PKK’dan temizlediği, Afrin’in kuzeydoğusunda bulunan Dikmetaş köyünde teröristlerin hendek çalışması yaptığı ortaya çıktı. Bölgede bulunan AA muhabirinin edindiği bilgilerde, terör örgütü PYD/PKK’nın Dikmetaş köyünün tek yolu ile muhaliflerin kontrolünde bulunan Yazıbağ köyü arasında açtığı hendeğin 3.5 metre derinliğinde, 3 metre genişliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Hendeğin, PYD/PKK’dan temizlenen Sirgaya Tepesi’nden önceki hafta  terör örgütünden temizlenen Burseya Dağı’na kadar uzandığı görüldü. Muhalifler, araçların geçişine imkan sağlamak için Dikmetaş’ın tek yolundaki hendeği iş makineleri yardımıyla toprakla doldurdu. Muhalifler, yolda mayın taraması yapıyor. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 23’ü köy, biri  köy altı yerleşim ve 11’i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 36 noktayı örgütten kurtarmış oldu.