TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 6'ncı gün… Mehmetçik şu ana kadar 214 hedefi yerle bir etti. 287 YPG'li haini öldürdü, 19 kritik yeri ele geçirdi.

ÇİNLİ TERÖRİST VAR

Askerimiz, YPG'ye destek veren birçok yabancıyla da mücadele ediyor. Çünkü örgütün içinde İngiliz, Amerikan, Alman hatta Çinli teröristler bile var… Hepsi Mehmetçikle çatışıyor.

İNGİLİZLER ŞOKTA

Nitekim İngiliz Times Gazetesi, PKK uzantısı YPG terör örgütünün içinde yer alan İngilizlerin, İngiltere hükümetini zora soktuğunu belirtti. Ayrıca yeni katılımlar olduğunu yazdı…

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE 2 ŞEHİDİMİZ VAR

Bu arada, TSK tarafından yapılan bilgilendirmede şehit olan 2 askerimizin naaşına ulaşılamadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekat bölgesinde meydana gelen çatışmalarda şehit olan iki kahraman silah arkadaşımızın naaşlarına, bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması sebebiyle ulaşılamamıştır.”

İKİ İLÇEYE GİRİŞ YASAKLANDI

Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 2 Mehmetçik Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sınırda bu gelişmeler yaşanırken Hatay Valiliği, yoğunluğun yaşandığı Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde bazı bölgeleri 15 gün boyunca ‘Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan etti. Bu gelişme üzerine dün sabah saat 08.00'den itibaren sınır bölgesine gazeteciler ile vatandaşların girişine izin verilmedi.

TRUMP'LA GERGİN GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede ABD'nin PYD/YPG'ye silah desteğine son vermesi gerektiğini tekrarladı.