Norveç'in en yüksek trajlı gazatesi Aftenposten, Ankara Tren Garı'nda gerçekleşen bombalı saldırıyı manşetten duyurdu. Gazete saldırıyı, 'Türkiye tarihinde gerçekleşmiş en büyük terör saldırılarından biri ' şeklinde aktardı. Haberde yüze yakın kişinin hayatını kaybettiği kaydedilirken, henüz saldırıyı hiç kimsenin üstlenmediği belirtildi.

Gazete 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda, 62 kişinin olay anında, ağır yaralanan 35 kişininse kaldırıldığı hastanelerde hayatını kaybettiğini yazdı. Yaralı sayısınıysa 186 olarak gösterdi.

Aftenposten, Başbakan Ahmet Davutoglu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamalara da yer verdi. Davutoğlu'nun, iki canlı bomba emaresinin kuvvetli olduğunu; PKK, IŞİD ve radikal solculardan şüphelenildiğini belirttiğini yazdı.

Gazete, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ise terör saldırısının arkasında mafya devletinin yer aldığını, saldırıda güvenlik birimlerinin zaafiyetinin olduğunu ifade ettiğini bildirdi. Ayrıca birçok kişinin saldıryı protesto ederek, 'Erdoğan gitmeli', 'Katil AKP' şeklinde slogan attığı bildirildi.

Patlamanın yaşandığı Tren Garı'na karanfil bırakmak için aralarında yöneticilerin ve halkın da bulunduğu heyetin polislerin engellemesi ile karşılaştığı ifade edildi.