Afganistan’ın kuzeyindeki Seripul vilayetinin Kohistanat ilçesinin Taliban tarafından ele geçirildiği bildirildi. İlçenin kaybedilmesinin sebebi ise 200 yerel polisin ve bir üst düzey askeri yetkilinin Taliban'a katılması şeklinde açıklandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Nur Rahmani basına yaptığı konuşmasında, dün gece yerel saatle 21.00 sularında Taliban’ın Kohistanat ilçesine baskın düzenlediklerini belirtti. Rahmini, sabah yerel saatle 05.00 sularında ilçeninin tamamen Taliban’ın eline geçtiğini aktardı. Rahmini, ilçenin Taliban tarafından ele geçirilme sebebini ise yaklaşık 200 yerel polis ve bir komutanın Taliban’a katılmasına bağladı.

Seripul Vali Yardımcısı Abdul Gafur Dastyar Cihan Haber Ajansı'na verdiği demeçte, ilçedeki güvenlik güçlerinin yeterli donanımlara sahip olmamasından yakındı. Dastyar, ilçenin Taliban'dan geri alınması için çalışmaların hızla devam ettiğini beyan etti.

Öte yandan bölgedeki Taliban sözcülerinden Karî Yusuf, ilçeyi ele geçirdiklerini açıklayarak birçok güvenlik güçlerini öldürdüklerini iddia etti.