Mısır’ın çıkardığı uluslararası yakalama kararı nedeniyle Berlin Tegel Havalimanı’nda gözaltında alındıktan sonra serbest kalan Mısırlı Gazeteci Ahmed Mansur, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Gözaltına alınmasının sadece şahsını ilgilendirmediğini, basın özgürlüğüne müdahale olduğunu söyleyen El Cezire’nin kıdemli gazetecisi Mansur, “Almanya’daki bütün medya, basın özgürlüğü konusunda birleşti ve gözaltının bu şekilde neticelenmesinde etkili oldu. Basın özgürlüğü çok önemli; bunun için çalışıyoruz ve çalışacağız. Bu süreçte bana destek olan medyaya, hükümet ve muhalefet partili milletvekillerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Mısır hükümetinin kendisi hakkında manipülasyon yaptığını savunan Mansur, serbest kalmasının dünyada basın özgürlüğüne verilen değerin gösterilmesi için önemli bir mesaj olduğunu dile getirdi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin Almanya ziyareti sonrası gözaltına alındığını belirten Ahmed Mansur, Alman hükümetinin bazı üyelerinin Mısır yönetimi tarafından yönlendirilmiş olabileceğini iddia etti.

Serbest kaldıktan sonra El Cezire televizyonuna bağlanan Mansur, verdikleri destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Ahmed Mansur, “Serbest kaldıktan sonra verdiği destekten dolayı Erdoğan’a teşekkür etmeniz dikkat çekti. Türkiye’de Erdoğan iktidarında twitter, youtube yasaklandı. Tanınmış gazeteciler Mehmet Baransu 120 gündür, Hidayet Karaca 6 aydan fazla süredir cezaevinde. Birçok gazeteci mahkemelerde ifade vermek zorunda. Bir taraftan basın özgürlüğünü savunurken bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Erdoğan’ın gazetecilere karşı tutumunu eleştiriyor musunuz?” sorusuna karşılık şu ilginç cevabı verdi: “Bu soruyu bana değil Erdoğan’a sorun. Ben Erdoğan’ın bana desteğine değil tutuklanmam sonrası takındığı tavrına teşekkür ettim.”