İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, merhum başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümündeki anma törenine katılmak için geldiği Bursa'da ilginç açıklamalarda bulundu. Ahmedinejad, "Şeytan, milletlerin başdüşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. Ve size şu müjdeyi vereyim ki şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır." dedi. Eski İran Cumhurbaşkanı, Türkiye ve İran'ın birlikte olması halinde bölgenin çehresinin değişeceğini öne sürdü.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi’ne katılmak üzere Bursa’ya gelen Mahmud Ahmedinejad, kaldığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözlerine besmele ile başlayan Ahmedinejad, Bursa’ya gelmekten çok bahtiyar olduğunu söyledi.

Bursa’da kardeşleriyle olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Ahmedinejad, şöyle konuştu: "Kardeşlerimizle kucaklaşma imkanı bulduk. Merhum Erbakan büyük bir insandı. Oldukça idealist ve hedefleri olan bir insandı. Dünya meselelerini çok iyi tanıyordu. Beşer hayatının problemlerini çok iyi idrak etmişti. Kendi tasarladığı pogramlarla beşer hayatının düzelmesi için çaba gösterdi. Gerçek anlamda bir siyasetçi ve mümindi. İmanı ile siyaseti birdi. İkiyüzlü değildi. İnsanlık toplumuna hizmet etmek için çaba sarf etti. Bütün dünyada adalet ve barışın yerleşmesi için çalıştı. Emperyalistler önce milletleri zayıflatır sonra onlar üzerinde egemenlik kurarlar. Gerçek siyasetçiler ise milletlerin arasındaki ilişkileri takviye yönünde hareket ederler. Merhum Erbakan milletlerin güçlü olması için hareket etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda birlikte hareket etmeliyiz. Bu Erbakan’ı anmak ve ona saygı duymak anlamına gelir."

'TÜRKİYE VE İRAN BİRLİK OLURSA BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİR'

Müslümanların birlik olması gerektiğine dikkat çeken eski İran Cumhurbaşkanı, konuşmasına şöyle devam etti: "Allah, bizden birlik olmamızı istemiştir. Bizim arzu ettiğimiz büyüklük sadece milletlerin büyüklüğünde yatar. Bursa’nın mümin halkıyla kucaklaşmak ve onlarla birlikte olmanın bütün milletlerin birliğine sebep bir başlangıç olması ümidindeyim. İran ve Türkiye milletleri ile devletleri dayanışma ve birlik içine girerlerse aynı zamanda uluslar arası alanda da problemlerin çözümüne büyük bir katkıda bulunacaktır. Çünkü İran ve Türkiye iki büyük millet, devlettir. Kültür ve uygarlık sahibi iki millettir. İslam dünyasında değil bütün dünyayı etkileyebilecek iki ülkedir Türkiye ve İran. Bunlar birlikte olurlarsa bölgenin çehresi de değişir. Ve dünyanın durumu da ıslah olur. Bu iki milletin birlik ve beraberliği yanında düşmanlar da dikilmekteler. Şeytan, milletlerin başdüşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. Ve size şu müjdeyi vereyim ki şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır."