Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve beraberindeki üst düzey heyetleri makamında kabul etti. Ahmedzai, Afganistan'da yaşanacak terör saldırılarının sadece ülkesine değil, Pakistan'a da zarar vereceğini söyleyerek terörizme karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Başkanlık sarayında düzenlenen görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik sorunları ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini ele alındı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Afganistan’da daha önceden alınıp da hala tamamlanmayan inşaat projelerinin ülkesi tarafından tamamlanacağı sözünü verdi.

Görüşme sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ahmedzai, ülkedeki çatışmalardan ve terör saldırılarından bahsetti. Afganistan'da meydana gelecek terör saldırılarının sadece ülkesine değil Pakistan'a da zarar vereceğine dikkat çeken Ahmedzai, iki ülkenin işbirliği yaparak barış ortamını hazırlanması gerektiğini belirtti. Ahmedzai ayrıca, "Meşru bir hükümete sahip olduğumuzdan ve halkımızın hakkını savunma ve koruma görevini üstlendiğimizden dolayı gurur duyuyorum." dedi.

Ahmedzai, "Bugün iyi ve kötü terörizm yok. Terörizm terörizmdir. Peşaver ve Paktika’daki çocukları arasında fark yok. Dolayısıyla ortak bir şekilde terörizmle mücadele etmek gerekiyor." dedi.

ŞERİF: AFGANİSTAN'IN DÜŞMANI, PAKİSTAN'IN DOSTU DEĞİLDİR

Pakistan Başbakanı Şerif ise konuşmasında ülkesinin her türlü yardım için Afganistan’ın yanında olacağı sözünü verdi. Terör saldırıları hakkında da konuşan Şerif, "Afganistan’ın düşmanı, Pakistan’ın dostu değildir." dedi.

Şerif, Afganistan’da son günlerde yaşanan Taliban saldırılarını ağır ifadelerle kınarken, Afganistan huzurunu bozacak her türlü şiddete karşı olduklarını kaydetti.