Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert’ı makamında kabul etti.

Başkanlık sarayında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve terörle mücadele konuları ele alındı. Terörle mücadelenin ortak hedeflerinden biri olduğuna dikkat çeken Ahmedzai, bu konuda sistemli bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmedzai ayrıca, Afganistan'ın dış politikasına değinerek, komşu ve İslami ülkelerle fikir birliği oluşturduklarını ve risklere karşı ortak adım atacaklarını aktardı. Ahmedzai, komşu ülkelerle terör konusundaki ortak çalışmalarda büyük ilerleme katettiklerini vurguladı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders ise dost ülke olarak bildikleri Afganistan ile bu dostluğun devam edeceğine işaret etti ve ülkesinin her türlü yardıma hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Koenders, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahuttin Rabani ile dün gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, ülkesinin 2017 yılına kadar her yıl 60 milyon Euro yardım edeceği sözünü vermişti.