Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Farazi Dava Yarışması'nda Türkiye'yi önceki yıllarda olduğu gibi yine Fatih Üniversitesi öğrencileri temsil etti.

Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Nurbaki Kaşıkçı, Semra Bayık, Oğuz Yavuz ve Handan Sena Ezgioglu’nun, takım koçu Yusuf Mansur Özer eşliğinde hazırladıkları dilekçe ile 7 ülkeden yüzlerce başvuru arasından ilk 16’ya girip Strasbourg’da sözlü yarışmaya katılmaya hak kazandı. Strasbourg’da yapılan sözlü savunmalar sonucunda finalde İngiltere ile yarışan Yunanistan yarışma birinci olurken diğer takımların sıralamaları önümüzdeki hafta içinde belli olacak.

“HENÜZ ÖĞRENCİLİK YILLARIMIZDA ÇOK ÖNEMLİ BİR TECRÜBE EDİNDİK”

Takım sözcüsü olarak konuşan Nurbaki Kaşıkçı “Hem bireysel hem de grup olarak bu yarışma bize çok şey kattı. Henüz öğrencilik yıllarımızda iken AİHM’ye başvuru tecrübesini yaşamamız bizim için çok önemliydi. AİHM’ye başvuru sisteminin çok da zor olmadığını, çevremizde anlatılan bazı engellerin abartılı olduğunu, hatta gayet ulaşılabilir olduğunu gördük.” dedi.

Takım üyelerinden Oğuz Yavuz ise“ İngilizce eğitim seviyesinin çok da iyi olmadığı bir ülkeden, Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkeden yüzlerce takımın katıldığı bir yarışmada ülkemizi temsil etmemiz hem kendi adımıza hem de üniversitemiz adına gurur verici bir olay." ifadelerini kullandı.