Haftalar süren yoğun çalışmaların sonucunda Endonezya'nın Cava denizine düşen AirAsia QZ8501 numaralı uçağın ana gövdesi de bulundu. Gövdenin daha önce bulunan kuyruk kısmına 3 bin metre uzaklıkta olduğu ifade edildi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo konuya ilişkin açıklamasında, "Bugün arama kurtarma ekiplerinden gelen, 'uçağın ana gövdesinin bulunduğu' haberi ile mutlu oldum. Bulunan ana gövde yarın denizden çıkarılmaya çalışılacak.'' dedi.

Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Başkanı F Henry Bambang Soelistyo ise uçağın ana gövdesinin yerel saat ile 15.00'da Singapur'a ait denizaltı gemisi tarafından bulunduğunu açıkladı. Soelistyo, uçağın ana gövdesinin daha önce bulunan kuyruk kısmına 3 bin metre uzaklıkta bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan, gövdenin bulunmasıyla birlikte iki cansız bedenin daha denizden çıkarıldığı açıklandı. Böylelikle denizden çıkarılan toplam ceset sayısı 50'ye ulaştı.

QZ8501 uçuş numaralı AirAsia uçağı, 28 Aralık'ta Endonezya’nın Surabaya şehrinden Singapur’a giderken Cava denizine düşmüştü. Uçaktaki 162 kişiden kurtulan olmamıştı.