Fransa'da eçtiğimiz hafta işten çıkartmaları protesto ederken AirFrance yöneticilerine saldıran 6 personel gözaltına alındı.

AirFrance’ın binasında toplantı sırasında öfkeli kalabalık binaya girerek yöneticilere fiziksel müdahalede bulunmuş, şirket yöneticilerden Frederic Gagey ve Xavier Broseta ve Pierre Plisonier göstericiler tarafından darp edilmişti. Gözaltına alınanların, şirketin kargo ve depo bölümünde çalıştıkları belirtildi.

AirFrance, kriz sebebi ile 300 pilot, 700 kabin görevlisi ve bin 900 yer görevlisinin sözleşmesini iptal edeceğini duyurmuştu. İşten çıkarmaya gerekçe olarak giderek zorlaşan rekabet koşulları göstermişti. Fransız havayolu şirketi, sadece işten çıkarma değil, zarar eden bazı güzergahları da kapatmayı düşündüklerini bildirdi.

2016 VE 2017’DE 14 HAT KAPANACAK

Şirketin başkanı Frederic Gagey 2016 yılında 5 uçuş güzergâhının 2017 yılında ise 9 güzergâhın kapanacağını duyurdu. Kapanacak hatlardan 5 tanesinin Hindistan ve Güneydoğu Asya uçuşlarının olacağı belirtiliyor. Ağır rekabet koşullarından dolayı 22 hatta indirimli bilet satışı, kış sezonunda ise ekstra indirimler uygulayacak. 2011 yılında şirketçin CEO’u olan Alexandre de Juniac dördüncü defa işten çıkarma dalgası uygulayacak.