Almanya'nın saygın gazetelerinden Süddeutsche Zeitung muhabiri Mike Szymanski 'Bomba' başlıklı yazıdında Türkiye'deki seçim ortamına ilişkin haberinde ilginç detaylara yer verdi.

Szymanski'nin AK Parti Ataşehir teşkilatının seçim kampanyasına ilişkin aktardığı izlenimler ise seçmen ve parti teşkilatının psikolojisi açısından önemli anekdotlar içeriyor.

Haberde Ataşehir'de seçim çalışmaları yürüten ilçe kadın kolları üyesi Ayşe Sıldır'ın yaptıkları ev ziyaretleri için "Son dönemde çok sık küfür edilme olayı ile karşı karşıya kalıyoruz" ifadeleri yer alıyor. AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Üzeyir Işık ise seçim sonuçları için "Hatayı Cumhurbaşkanı değil, halk yapıyor. AKP değişmedi, ülke değişti." ifadelerini kullanıyor.

Işık'ın seçim standında kendisine çıkışan bir kadınla ilgili daha sonra "Gördünüz mü, elinde çocuk arabası vardı ancak içinde çocuk yoktu. Bu partimizin kötü bir görüntü vermesi için uğraşan bir provokatördü." iddialarında bulunması muhabiri şaşırtıyor. Süddeutsche muhabiri haberde şaşkınlığını "Her şey çok hızlı olmuştu. Kadının yanında bir çocuk arabası olup olmadığından bile emin değildim. Ancak Işık çok emindi." ifadeleriyle belirtiyor.

Haberde Koza İpek operasyonu, Ahmet Hakan'a saldırı, Ankara'daki bombalı saldırı gibi olaylara yer verilirken çeşitli şehirlerde görüşülen seçmenlerin görüşleri de anlatılıyor. Hükümet döneminde iyi para kazandıkları belirtilen işverenlerin "Erdoğan sigortaları attırıyor. Her şeyi berbat etti." ifadeleri aktarılıyor.