Uluslararası yardım kuruluşu Save the Children, Libya'dan İtalya'ya ulaşmak üzere yola çıkan ve kaçak göçmen taşıyan bir geminin alabora olması sonucu yaklaşık 400 göçmenin kaybolduğunu ve boğularak öldüklerinin sanıldığını duyurdu.

BBC'nin haberine göre, Pazartesi günü yola çıkan büyük bir gemideki 150 kadar kaçak göçmen kurtarıldı. Kurtarılanlardan çoğu Afrikalı. İtalyan sahil güvenlik ekiplerinin denizden ve havadan arama çalışmaları sürüyor. Sadece 9 kişinin cesedine ulaşıldı. İtalya'daki Reggio Calabria kentine ulaştırılan kazazede göçmenler, Save the Children yetkililerine 400 kadar kişinin boğulduğunu bildirdi. Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı da, geminin kapasitesinden ötürü sayının doğru olabileceğini açıkladı.

Bölgede havaların ısınmasıyla birlikte, kaçak göçmen taşıyan tekne ve gemilerin sayısının arttığı kaydediliyor. Avrupa Birliği, Cuma'dan bu yana Akdeniz'de 7 binden fazla kaçak göçmenin kurtarıldığını açıkladı. 2015 yılında son olay hariç yaklaşık 500 göçmen Afrika'dan İtalya'ya geçmek isterken boğularak hayatını kaybetti. 2013'te 700, 2014'te ise 3 bin 72 göçmen Akdeniz'de yaşamını yitirdi.