Hollanda'da 2014'te güreşte aldığı madalyalar ile Akın Koçak'a, 'Altın Çocuk' lakabı takıldı. Türk kökenli Akın Koçak madalyaları bir bir topluyor.

Hollanda'da güreşe 5 yaşında başlayan Koçak, başarılara doymuyor.

7 YIL İÇİNDE 30 MADALYA

Başkent Amsterdam'da ikamet eden Sivas kökenli güreşçi bir aileden gelen Akın Koçak, 2008 yılından bu güne Amsterdam Hercüles kulübünde güreş yaptığını söyleyedi. Koçak, "Şu an yaşım 12. Yedi yıl içinde Hollanda içinde ve dışında ki güreş turnuvalarında 30'a yakın madalya aldım. İleri de iyi bir güreşçi olarak Türk bayrağını gönderlerde dalgalandırmak istiyorum. İlk önce Avrupa sonrada Dünya şampiyonu olmak istiyorum." diye konuştu.

GÜREŞİ HOLLANDA'DA YAŞATMAK İSTİYORUZ

Akın Koçak, tek isteğinin 2018 tarihinde Türk bayrağı altında güreşmek olduğunu söyledi. Koçak, "Her güreş müsabakasında derecenin önemi var ama ne olursa olsun o duyguyu tatmak en güzeli. Bunun için daha çok çalışmak gerektiğini biliyorum. Buradan Amsterdam'da yaşayan çocuklara sesleniyorum gelin güreşi öğrenelim. Kendi ata sporumuzu canlandıralım. Güreş öyle bir spordur ki başka bir spora benzemez, çünkü güreş vücut ve aklı kuvvetlendirir kemiklerimizi sertleştirir. Vücut devamlı kendini korur ve hiç bir zaman sokakta kimseyle kavga veya yaramazlık yaptırmaz. Atalarımızın buyurduğu gibi, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.' Güreş kendi ata sporumuzdur. Hollanda'da bunu yaşatmak için daha doğrusu yüceltmek için elimden geleni yapacağım." ifadesini kullandı.