KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de bir araya geldi. İki lider arasında ilk özelliği taşıyan görüşmeye önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı geldi.

Liderler, Birleşmiş Milletler (BM) tören birliği eşliğinde BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espn Barth Eide ve Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim tarafından karşılandı. Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen görüşmeye basın büyük ilgi gösterirken, bir çok kanal bölgeden canlı yayın yapıyor.

'BİRÇOK ÖRGÜT DESTEK VERDİ'

Görüşme öncesinde yağışlı havaya rağmen KKTC ve Güney Kıbrıs’tan birçok örgüt destek vermek amacıyla ara bölgede toplandı. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, iki toplumlu koro üyeleri gibi bazı sivil örgüt temsilcileri ara bölgeye giderek, müzakerelerin tekrar başlaması ve bu yönde adım atılması yönünde inanç belirtti.

'MÖNÜDE AĞIRLIKLI SALATA VAR'

Liderlerin yemeğinin açılışında masaya ilk olarak nar, bufalo mozerlla peyniri, karamelize ceviz ve balzamik sirkeli bebek roka salatası geldi. Görüşmenin ardından liderler ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide basının önüne çıkacak. Liderlerin ayrı ayrı mı, yoksa üzerinde anlaşılmış ortak bir açıklama mı yapacakları henüz netlik kazanmadı.