Merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Küçük'ün, AVEA'nın düzenlediği programdan yaka paça atılmasına sert tepki gösterdi.

RSF Avrupa Masası Direktörü Johann Bihr olayı, "Türkiye'de iktidarın, kendisine muhalif medyaya yönelik sürdürdüğü düşmanca tavrın yeni bir örneği." ifadeleriyle değerlendirdi. Bihr, First lady'nin de katıldığı etkinlikte Cihan muhabirine yönelik akreditasyonun hiçbir şekilde kabul edilemez oluğunu söyledi. Gazetecilerin salondan yaka paça atılmasının şoke edici olduğunu belirten Johann Bihr, "Bu tutumu şiddetle konıyoruz." dedi.

RSF Avrupa Masası Direktörü Bihr, Türkiye'de muhalif medyaya yönelik uygulanan sansürün, gelecek için de endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı. Türkiye'de iktidarın çok açık bir şekilde otoriterliğe doğru kaydığını ifade eden Bihr, iktidarın muhalif her kesimi kendisine yönelik komplo yapmakla suçladığını kaydetti. Johann Bihr, hükümeti hem Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na hem de taraf olduğu uluslararası anlaşmalara saygı duymaya davet etti. İfade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların hiçbir şekilde tolere edilemeyeceğini vurguladı.