Kamu-Sen üyeleri Çin'in Şincan özerk Uygur bölgesinde yapılan zulümleri protesto etti. Sivas İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, “Türk Hükümeti başta olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Doğu Türkistan’da yaşanan bu insanlık dramına bir son verilmelidir.” dedi.

Kamu-Sen üyeleri Kent Meydanında toplanarak Çin’i protesto etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, burada yaptığı açıklamada, Çin’in, yıllardır işgal ettiği Uygur Özerk bölgesinde sistematik katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, “Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır.” diye konuştu.

“Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için 'Yeni Osmanlıcı' kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydi, çıkın ortaya; bir ses verin Allah aşkına!” diye seslenen Nurullah Albayrak, “Ey yetkililer, ey sözde insan hakları savunucuları! Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda, en temel insani değer olan inana saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor. Doğu Türkistan’da çocukların boynu bükük, minareler ezansız, camiler cemaatsiz kalmış durumda… Ey insanlık! Taş mı kesildiniz, neredesiniz?” diye sordu.

Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetinin ne de dünya devletlerinin seyirci kalmasının asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Kamu-Sen Temsilcisi Nurullah Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan’dakileri ne olarak görmektedirler? Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete 'Dur' demek zorundadır. Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye’ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin omuzlarına yüklemiştir.”