Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için kurulan Minsk Grubu eş başkanlarını kabul etti.

Karabağ sorunu çerçevesinde bölgeye ziyaret düzenleyen heyet, Ermenistan ziyareti ve temas hattındaki incelemelerinin ardından Bakü'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi.
Kabulde, Minsk Grubu eş başkanları; Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu, Amerikalı James B. Warlick ile birlikte AGİT Başkan temsilcisi Anjey Kasprşiki'nin de bulundu.

Kabulde konuşan Aliyev, Ermenistan yönetiminin provokasyonlarıyla Karabağ sorununun çözüm sürecine engel olduğunu söyledi. Aliyev, geçen yıl Paris'te cumhurbaşkanları düzeyindeki görüşmelerden hemen iki hafta sonra Ermenistan askeri helikopterlerinin Azerbaycan mevzilerini taciz ettiğini hatırlattı.

Ülkesinin bu duruma bir kaç gün sustuğunu bildiren Aliyev, daha sonra helikopterleri düşürmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Uluslararası kuruluşların ve özellikle Minsk Grubu'nun bu olaylar karışında susmasını üzüntüyle karşıladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, "Tüm bunlar yetmezmiş gibi, geçenlerde diktatör Sarkisyan rejimi yeni bir siyasi tahribata el attı. Dağlık Karabağ'ın Ermenistan'ın bir parçası olduğunu söyledi. Bu, durum hatta Ermenistan'ın resmi pozisyonuna bile aykırı olsa da ne yazık ki, arabulucular tarafından hiçbir cevap verilmedi. Bu durum Minsk Grubu'nun Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümü ile ilgili misyonuna gölge düşürüyor." dedi.