Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan temas hattını ziyaret ederek son durumu yerinde inceledi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’la temas hattındaki Terter, Berde ve Ağdam illerini ziyaret etti. Terter bölgesinde bir askeri birliği ziyaret eden Aliyev’e Savunma Bakanı Zakir Hasanov, cephe hattındaki son durumla ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Aliyev daha sonra eşi Mehriban Aliyeva ile birlikte cephe hattındaki Terter’in Kapanlı ve Ağdam’ın Mahrızlı köylerine giderek Ermenistan tarafından vurulan sivil yerleşim bölgelerindeki vatandaşlarla görüştü ve tahrip edilen evleri inceledi. Aliyev, saldırılarda evleri zarar görenlere gerekli yardımın yapılması yönünde yetkililere talimat verdi. 5 Nisan tarihinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, 27-28 Nisan’da Ermenistan’ın ateşkesi bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, şu anda temas hattında üstünlüğün tamamen Azerbaycan tarafında olduğunu ve mevzilerin daha da güçlendirildiğini vurguladı.
Aliyev ve eşi Mihriban Hanım daha sonra Ermeni ateşinde yaralanan ve hastanede tedavi gören sivil vatandaşları ziyaret ederek yaralılarla görüştü.
Geçtiğimiz hafta Ermenistan Ordusu Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve saldırılarda 2 sivil vatandaş hayatını kaybetti, onlarca ev kullanılamaz hale geldi.