Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Aliyev taziye defterine şunları yazdı: "Ünlü devlet adamı ve politikacı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefat ettiği haberi beni son derece kederlendirdi. Bütün yaşam ve faaliyetini Türkiye’nin refahı için adayan Süleyman Demirel, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren dünya politikasına, uluslararası camiayı ilgilendiren kararların alınmasına, dünyadaki gelişmelerin politik açıdan çözülmesi katkıda bulundu. Türk dünyasının birliği ve dayanışması için fedakarlık gösteren Süleyman Demirel, geniş coğrafi mekanda yer alan Türkçe konuşan halklar ve devletler arasında sıkı ilişkiler kurulması, işbirliğinin derinleşmesi yönünde büyük hizmetler verdi." dedi.

İlham Aliyev deftere ayrıca Süleyman Demirel'in Azerbaycan halkının gerçek dostu olduğunun altını çizdi. Aliyev, Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesinde , merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile Süleyman Demirel arasında kurulan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin büyük rolü olduğunu vurguladı.