Azerbaycan milli lideri merhum Haydar Aliyev'in 92'nci doğum yıldönümü, ülkede Gül Bayramı olarak kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nın önünde dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen çiçeklerle süslenen park, günün erken saatlerinden itibaren vatandaşlarla doldu. Haydar Aliyev'in binlerce çiçekten yapılan dev boyutlardaki heykeli ilgi çekerken, ziyaretçiler akıllı telefonları ile dünyanın birçok ülkesinden getirilen çiçeklerle bezenmiş hayvan heykellerinin ve değişik desenlerin fotoğrafını çekti.

Orurceli Amirov da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı konuşmasında, Gül Bayramı'na katılarak merhum lider Haydar Aliyev'e olan sevgisini bildirmek istediğini belirtti. Her yıl Aliyev'in mezarını da ziyaret ettiğini dile getiren Amirov, vefatından 12 yıl geçmesine rağmen hala kalplerde yaşadığını sözlerine ekledi.

Bayrama yakınlarıyla gelen 11 yaşındaki Naibe Ağayeva ise merhum liderin sözlerinden alıntı yaparak Azerbaycanlı olmasıyla gurur duyduğunu söyledi.

Merhum liderinin 92'nci doğum yıldönümünde, 7 yaşındaki Seymur Bayramov ise Aliyev'e olan sevgisini okuduğu bir şiirle ifade etti.

Kutlamalar kapsamında başkent Bakü başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.