Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Frank Henkel, İslam adına hareket eden teröristler karşısında panik havası oluşturulmamasını istedi. İçişleri Bakanı Henkel, güvenlik güçlerinin hem federal düzeyde hem de eyaletler bazında çok sayıda ihbar aldığını ve alınan ihbarların titizlikle incelendiğini bildirdi.

Alman güvenlik güçlerinin İslam adına hareket eden teröristlerin Almanya’daki bazı tren garlarında terör eylemi yapacağına yönelik açıklamalarını değerlendiren Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel panik havası oluşturulmasını eleştirdi. "Şimdi uyanık davranma zamanı, paniğe sevk etme zamanı değil." diyen Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili politikacı, herhangi bir terör olayına karşı yüzde yüz koruma sağlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Almanya’nın da, başkent Berlin’in de teröristler için muhtemel bir eylem yeri olduğunu belirten Bakan Henkel, tren istasyonlarına yönelik somut eylem planları olup olmadığı sorusuna ise kaçamak cevap verdi.

Henkel, Paris’te meydana gelen saldırıdan sonra güvenlik güçlerinin daha uyanık davrandığını ifade etmekle yetindi. İçişleri Bakanı Henkel, güvenlik güçlerinin hem federal düzeyde hem de eyaletler bazında çok sayıda ihbar aldığını ve alınan ihbarların titizlikle incelendiğini bildirdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMDA

İslam adına hareket eden teröristlerin Berlin ile Dresden’deki ana tren garlarına eylem düzenleyeceği yönündeki ihbarları ise güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Hafta sonunda garlarda görev yapan polis sayısı bu ihbarlar üzerine arttırıldı.

Öte yandan Berlin’de şiddet yanlısı oldukları iddia edilen iki Selefinin tutuklanmasını Berlin Parlamentosu Yeşiller Partisi İç Politika Sözcüsü Benedikt Lux “İyi bir sinyal“ olarak değerlendirdi. Selefilerin titizlikle takip edilmesi gerektiğine işaret eden Lux, güvenlik güçlerinin uyarılarının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Berlin Sol Parti İç Politika Sözcüsü Hakan Taş da polisin tutumunu övdü ve İsmet D. ile Emin F. adlı Selefilerin kimsenin canını yakmadan tutuklanmalarını başarı olarak nitelendirdi. Taş, polisin tren istasyonlarında bilinçli olarak varlık göstermesini doğru bulduğunu da söyledi ve istasyonlarda görevli polis sayısının arttırılmasından yana tavır koydu. Ancak panik havası estirilmesine karşı çıktı.