Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger, bölgeye gelen mültecilere yardım konusunda Müslümanlardan yardım istedi.

Mültecilerin karşılanması, onlara barınak bulunması, kayıtlarının yapılması ve yardımların organize edilmesi için bir kriz masası kuran Bakan Jäger, "Gelen mülteciler zaten Müslüman. Camiler bunlara sahip çıksalar. Buraya uyum için mültecileri camilere entegre etseler. Keşke camiler bu insanlara barınak temin edebilseler." diyerek Müslümanlara çağrı yaptı.

"KİMSE 143 EURO'LUK HARÇLIK İÇİN BU RİSKİ ALMAZ"

AB üyesi bazı ülkelerin mültecileri kabul noktasında ayak diremesini anlayamadığını ifade eden Ralf Jäger, AB’nin sadece bir kasadan para alma birlikteliği olmadığına işaret etti.

Sosyal Demokrat Partili bakan, mültecilerin gelmesinin sorun değil, şans olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Mültecilerin yüzde 40’ı 14 yaşın altında. Yaşlanan bir toplumda yaşıyoruz. Hem biliyoruz ki, özellikle Suriye’den gelen insanların çoğu çok iyi meslek sahibi insanlar. Bence daha çok bu noktaları tartışmanın odağına oturtmak gerek."

Bakan, mültecilerin sosyal yardımlarla geçinmek için Almanya'ye gelmek istediği iddialarına da karşı çıktı: "Kimse Suriye’den on binlerce Euro'yu çetelere ödeyerek Türkiye, Yunanistan ve Macaristan üzerinden Almanya’ya aylık 143 Euro için gelmez."

Alman bakan,, Bavyera Eyaleti’nin özel ricası üzerine mülteci kabul oranını yüzde ondan 15’e çıkardıklarını ifade etti. Jäger önümüzdeki gün ve haftalarda ne kadar insanın geleceği konusunda kimsenin bilgisinin ve öngörüsünün olmadığını fakat bu hafta içinde 14 bin insanın gelmesini beklediklerini kaydetti.