Almanya'da Schleswig-Holstein Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Kristin Alheit, 'Friesenhof' adlı kız yurdunda meydana gelen taciz olayları ve zamanında müdahale edilmediği iddialarına karşı olayın aydınlatılması için savcılıktan inceleme talep etti. Savcılığın inceleme sırasında özellikle bakanlık bünyesinde iddia edildiği gibi ihmal olup olmadığı ve varsa hangi kurum, birim veya kimler tarafından yapıldığını ortaya çıkarması bekleniyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Alheit, “Bakanlığın sorumluluğunu taşıdığım gibi olayların tam olarak aydınlatılmasının da sorumluluğunu taşıyorum. Bu nedenle bugün savcılıktan kovuşturma başlatılması talebinde bulundum.” dedi.

Muhalefet; Bilim, sağlık, aile ve eşitlik bakanlıklarını da beraber yürüten Alheit’in çok işi olduğunu dolayısı ile sosyal işler bakanlığını kontrol edemediğini iddia etmişti. Muhalefet ayrıca Alheit’in meclis araştırma komisyonunda 'olaydan kısa bir süre önce haberim oldu' şeklindeki açıklamasının da doğru olmadığını iddia ediyor.