Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen dün bazı mülteci yurtları ve ilk kayıt merkezlerini ziyaret etti.

De Maizere Eisenhüttenstadt’ta bulunan ilk kayıt merkezini Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke ile birlikte ziyaret ederek mültecilerle görüştü. Von der Leyen ise Allgaeu’deki mültecilerin yerleştirildiği kışlayı ziyaret etti.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Savunma Bakanı Ursulavon der Leyen dün bazı mülteci yurtlarına ziyarette bulundu. De Maiziere, Eisenhüttenstaadt’taki ilk kayıt merkezine Brandenburg eyaletinin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakanı DietmarWoidke ile birlikte gitti. Ziyaret sırasında de Maizere ve Woidke mültecilerle de görüştü. Bakan de Maiziere bu hafta içinde Bavyera eyaletindeki Deggendorf’taki ilk kayıt merkezini ziyaret etmişti.

Bu yıl iltica başvurusu yapanların sayısının beklenenden yüksek olacağına dikkat çeken de Maiziere, şimdiye kadarki tahminin 400 bin olduğunu, ancak bu sayının daha da yüksek olacağını belirtmişti. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) ise bu yıl için 400 bin ilk ve 50 bin ikinci iltica başvurusu beklendiğini açıklamıştı. Federal Savunma Bakanı von der Leyen ise Allgaeu’daki bir bölümü mülteci kampı olarak kullanılan askeri kışlayı ziyaret etti.

Kışlanın bir bölümü, belediye tarafından bir yıldır mültecileri yerleştirme kampı olarak kullanılıyor. Almanya genelinde ise Federal Ordu’nun 15 arsası bu amaç doğrultusunda kullanılıyor. Hamburg, Saksonya-Anhalt ve Brandenburg’da mültecilerin yerleştirilmesi için yaklaşık 140 askeri çadır kurulduğu belirtildi. Diğer taraftan BAMF, özellikle Balkan ülkelerden mülteci gelişinin önüne geçmek için bir video hazırladı.

Videoda BAMF Başkanı Manfred Schmidt’in mesajına yer verildi. Sınır dışı edilen bir ailenin gösterildiği videonun Facebook üzerinden 1 hafta boyunca paylaşılacağı bildirildi. Schmidt’in mesajında Balkan ülkeleri vatandaşlarının iltica başvurularının yüzde 99,8’inin reddedildiğine, ret cevabı alanların daha hızlı bir şekilde sınır dışı edileceğine dikkat çekildi. Schmidt, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Sırbistan vatandaşlarının iltica hakkı alabilmesinin neredeyse imkansız olduğunun altını çizdi.