Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Bilim Merkezi’nde açılan Max Planck Bilim Tüneli sergisinin açılışına katıldı. Büyükelçi Pohl, Almanya ve Türkiye arasındaki bilim ve araştırma alanındaki verimli işbirliğinin iki ülke arasında sıkı bir bağ oluşturtuğunu ifade etti.

Dünyada 18 ülkede, 10 milyon ziyaretçinin gezdiği Bilim Tüneli, Konya Bilim Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışını Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 13 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında dünyaca ünlü Bilim Tüneli’ne ev sahipliği yapıyor. Bilim Tüneli’nin açılışı için düzenlenen programda ilk olarak sergiyi hayata geçiren Max-Planck-Enstitüsü adına Mehmet Arslan konuştu. Daha sonra konuşan TÜBITAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanı Ahmet Uludağ, Bilim Tüneli’nin birçok ülkede yaklaşık 10 milyon insan tarafından ziyaret edildiğini belirtti. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, TÜBİTAK’ın Bilim Tüneli’nin Türkiye’de sergilenmesi için 150 bin Euro’luk desteği olduğunu belirterek, işbirliği nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde Konya’nın ev sahipliği yapacağı Bilim Tüneli’nin 31 Mayıs’a kadar gezilebileceğini söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin çok iddialı bir proje olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “TÜBİTAK ile çok güzel bir işbirliğinin neticesini görüyoruz. 100 milyon liraya yakın bir bedelle tamamladığımız Bilim Merkezi’nde 40 milyona yakın bir bedeli de sergiler için TÜBİTAK harcıyor. Açılışını yaptığımız Bilim Tüneli sergisinin amacı, bilim ve teknolojiye merak uyandırmak, bu alanlarda çalışma yapacak olan gençleri teşvik etmek, bilimle buluşturmak, meraklarını tetiklemek ve böylece Konya’nın bir bilim şehri olmasına katkı yapmaktır” dedi.