Silifke’nin kardeş şehri Almanya Bergkamen heyeti tarafından, 42. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında stant açılarak, vatandaşlara ücretsiz vafıl ikramında bulunuldu.

Büyükşehir Yasası'yla birlikte Taşucu Belediyesi'nin kapanmasının ardından Silifke Belediyesi ile kardeş şehir olarak çalışmalarını sürdüren Almanya-Bergkamen’in festival haftası içerisinde açmış olduğu stant büyük ilgi görüyor.
Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer, başkan yardımcıları ve Bergkamen Belediyesi Tercümanı İbrahim Çeliktaş’ın açtığı standı ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Yıllar öncesi Taşucu Belediyesi ile imzalanan kardeşliğimiz, uzun yıllara dayanmaktadır. Bugün kardeşliğimizi Silifke Belediyesi olarak sürdürmekteyiz. Geçmiş yıllardan bugüne kadar güzel ve kalıcı dostlukları paylaştık. Bergkamen halkı ile Silifke halkı hep dost olmuştur ve dost kalacaktır. Bergkamen Belediyesi olarak Silifke Belediyesi ile ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerimizi her geçen gün daha iyiye doğru götüreceğiz. Kültür Haftamız içerisinde kardeş şehrimizin böyle bir stant açması, vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Kardeş şehir heyetimize, festivalimize katıldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ise "Silifke’de bulunmaktan ve kardeş şehrimizin festivaline katılmaktan son derece mutlu olduk. Burada bir stant açarak, kardeş şehir halkımıza Bergkamen’in tarihi, kültürü ve geleneksel yiyecekleriyle ilgili bilgiler aktarma imkânı bulduk. Bundan gerek belediyemiz olarak ve gerekse Bergkamen halkı olarak çok mutlu olmaktayız. Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut çok başarılı olduğu gibi çok da misafirperver bir kişiliğe sahip. Kendisiyle ve ekibiyle başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum. Silifke’ye yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı kendisini tebrik ederim." şeklinde konuştu.