Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, aylardır kriz yaşayan ve marjinalleşme yolunda ilerleyen sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi'nden (AfD) hayal kırıklığı yaşayarak ayrılanlara kapılarının kapalı olduğunu söyledi.

"Euro karşıtı partide hayal kırıklığı yaşayanları CDU almayacak." diyen Peter Tauber, Spiegel’e yaptığı açıklamada "AfD’den kopacaklar için özel program yapmıyoruz. Kim AfD’de etkin olduysa o Hıristiyan Demokrat olamaz."dedi.

AfD’nin kurucusu ve Başkanı Bernd Lucke’nin başkanlık yarışını kaybetmesinden sonra partiden istifa etmesi ve AfD’nin aşırı sağa kaydığını açıklaması partiden kopuşları artırdı. Yaklaşık 10 gün içinde 2 bin üyenin ayrıldığı belirtildi. AfD’nin yeni başkanı Frauke Petry ise yüzde 20’lik bir üye kaybı yaşayabileceklerini tahmin ettiklerini beyan ederek, üyelere yeni yönetime zaman vermeleri çağrısı yapmıştı.

Kamuoyu araştırmalarına göre Euro ve göçmen karşıtı AfD erimeye devam ediyor. Başkanlık seçiminin gerçekleştirildiği parti kurultayı öncesi yüzde 4’lerde olan AfD’nin desteğinin yüzde 3’lere gerilediği belirlendi.