Almanya Dışişleri Bakanlığı Yunanistan hakkında seyahat ve güvenlik uyarısı yayınladı. Türkiye’ye araçlarıyla izne gidecek vatandaşların Yunanistan güzergâhını kullanmaları halinde büyük şehirlerdeki protesto ve gösterilerden uzak durmaları, kapkaç olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, sokak gösterilerin arttığı ve hafta sonu Euro’da kalıp kalmayacaklarını referandumda oylayacak iflasın eşiğindeki Yunanistan hakkında seyahat ve güvenlik uyarısı yayınladı.

İzinlerini Türkiye’de geçirmek için araçlarıyla yollara düşecek tatilcilerinde kapkaç gibi hırsızlık olaylarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı yayınladığı uyarıda Atina, Selanik gibi büyükşehirlerde değerli eşya, nakit para ve seyahat belgelerin iyi korunmasını tavsiye etti. İnsanların kalabalık olduğu yerlerde ve toplu taşıma araçlarında hırsızlık olaylarına karşı uyardı. Yunanistan’a seyahat edeceklere üzerlerinde yetecek kadar para taşımaları tavsiyesinde bulunan bakanlık, bankaların nakit vermeyebileceğini ve olası durumlarda uzun kuyrukların oluşacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlardan büyükşehirlerdeki gösteri ve protesto yürüyüşlerinden uzak durmalarını istedi ve gösterilerde yer yer şiddet olaylarının yaşanabileceği bilgisini verdi.