Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı (istihbarat) Başkanı Burkhard von Freier, eyaletleri için en büyük tehlikenin “Neonaziler” ve “Selefiler” olduğunu açıkladı.

Freier, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi’ni bilgilendirdiği konuşmasında, “Sadece Neonazileri izlemek yeterli değil, Selefileri de izlemek gerekiyor. Çünkü bu iki grup, birbirinin varlık nedeni.” dedi.

Freier, konuşmasında ayrıca Hessen eyaletinden tutuklanan Selefi çiftin çocukları ile birlikte inşaat ve yapı malzemeleri mağazası Baumarkt’tan bomba imalatında kullanılan çeşitli parçalar satın aldığını ve kendi evlerinde bu parçaların montajını yaptıklarını söyledi.

Selefiler arasındaki yeni eğilimin “ailece savaşa gitmek” olduğunu belirten Freier, yurtdışına çıkan kadın ve çocuklardaki artışın da bu tezi desteklediğini ifade etti. Terör örgütü IŞİD’in de bu yönde propaganda yaptığı ifade ediliyor.

Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın son rakamlarına göre Almanya genelinde, iki bini KRV’de olmak üzere toplam 7 bin 300 Selefi yaşıyor. Bunlar arasında “tehlikeli” olarak sınıflandırılan şiddete meyilli 325 kişi yakın takibe alınmış bulunuyor. Bu arada geçen yıl 182 selefi savaşmak üzere Almanya’dan çıkış yaparken, bu kişilerin 34’ünün kadın olduğu olduğu dikkat çekiyor.

Bu rakamın artma eğiliminde olduğunu belirten Burkhard von Freier, savaştan geri dönen 50 kişilik grubu ise “en tehlikeli” olarak sınıflandıklarını kaydetti.