Almanya'da Federal Meclis, hükümete karşı gerçekleştirilen hacker saldırısından sonra bilgisayar sistemiyle ilgili radikal bir karar aldı. Meclis, kullandığı bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla bütün cihazların internetle olan irtibatını kopardı.

Chaos Computer Clubs adlı kuruluştan bir uzman ise bu önlemin güvenli olacağından şüpheli. Constanze Kurz, Federal Meclis İdaresi’nin yazılımın en güncel halde kalmasını da sağlaması gerektiğini söyledi. Milletvekillerinin de muhtemel tehlikeler hakkında uyarılmasını isteyen Kurz, “Kullanıcı her zaman risktir.” dedi.

Geçtiğimiz mayıs ayının ortasında kimliği belirlenemeyen bir yazılım casusu hükümetin bilgisayar sistemine saldırı gerçekleştirmişti. Bu saldırıyı Alman Parlamentosu açısından utanç verici bir durum olarak değerlendiren Kurz, “Federal Meclis aylar boyunca saldırganlar için açık bir hedef haline geldi.” dedi.

Meclisin bilgisayarları aslında geçen hafta geçici olarak kapatılacaktı. Yeni Yunanistan Yardım Programı ile ilgili özel oturumlar araya girince ertelendi. Dün akşam kapatılan bilgisayar sisteminin Pazartesi gününden itibaren tekrar kullanılır hale getirilmesi bekleniyor. Bu süre zarfında meclis offline kalacak ve milletvekilleri e-posta hizmetlerinden faydalanamayacak.