Almanya'nın en büyük eyaletlerinden Kuzey Ren Vestfalya'nın (KRV) eyalet milletvekili İbrahim Yetim, Türkiye'de basına yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

İbrahim Yetim, "Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medyayı baskı altına alması, medya mensuplarını korkutması ve sudan bahanelerle basın özgürlüğünü engellemesi beni ürkütüyor. Bu Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye aslında, Erdoğan'ın da dediği gibi, dünyaya açık ve gelişmiş bir ülke olmak istiyor. Ancak gelişmiş ülkelerin bir parçası da basın özgürlüğüdür. Burada yapılmak istenen, medyaya baskı uygulamaktır. Bunu son zamanda maalesef çok gördük, örneğin Facebook gibi sosyal medya sitelerinin veya basın kuruluşların kapatılmaları yaşandı." dedi.

Yapılanların Türkiye'yi Avrupa'dan giderek uzaklaştırdığını vurgulayan Sosyal Demokrat Partili Yetim, "Avrupa bilindiği üzere, aydınlanma ve özgürlük gibi temel değerlere önem veren bir toplumdur. Ve Türkiye Avrupa'ya dahil olmak istiyorsa, özellikle basın özgürlüğünün önünü açması gerekiyor. Medya olmazsa, halkı kim bilgilendirecek ve aydınlatacak?" diye sordu.