Hamburg Savcılığı, Hamburg Sol Parti Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir hakkında Facebook’ta federal milletvekillerinin PKK bayrağı ile çektirdiği fotoğrafı paylaştığı için dava açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sol Parti Hamburg Meclis Grup Başkanı Dora Heyenn bunun bir skandal olduğunu belirterek, "Ben şimdi Hamburg Savcılığı’nın fotoğrafı paylaşan herkese dava açıp açmayacağını merak ediyorum. Yoksa Sol Parti’ye seçimlerde zarar verilmek mi isteniyor?" diye sordu. Tüm meclis grubunun Özdemir ile dayanışma içinde olduğunu belirten Heyenn, "Soruşturmanın bir an önce durdurulmasını istiyoruz." dedi.

Sol Parti Meclis Grup Başkan Vekili Christiane Schneider ise PKK’nın desteği ile Kobani'de yaşam savaşı verildiğini öne sürerek, "(Başbakan Angela Merkel'in partisi) Hıristiyan Demokratik Birlik partili politikacılar bile IŞİD’e karşı PKK’nın desteklenmesini düşünüyor. Türk hükümeti Abdullah Öcalan ve PKK ile görüşmeler yaparken PKK’nın hâlâ yasak olması saçmalık ve geç kalmış bir uygulamadır." şeklinde konuştu.