Güney Kıbrıs’ta bulunan “Almanya-Kıbrıs Dostluk Grubu” heyeti, adada çözümün anahtarının Ankara’da olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs’taki temasları çerçevesinde dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüşen Alman Milletvekili Dr. Dietmar Bartsch ve beraberindeki heyet, Almanya Meclisi ile Rum Meclisi arasındaki iyi ilişkilere dikkat çekerek, bu ilişkilerin nasıl daha ileriye taşınabileceği konusundaki görüşlerini sundu.

Habere göre Bartsch, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri sıkı bir şekilde takip ettiğini belirtti. Bartsch, Güney Kıbrıs ve Euro Bölgesi’ne üye ülkelerin mali durumlarını da ele alarak, AB’nin mali politikasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru da, iki ülkenin parlamentoları arasındaki ilişkileri överek, son yıllarda bu ilişkilerin geliştiğine işaret etti. Omiru, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili bilgilendirme de yaptığı Alman milletvekillerine, Türkiye’nin “kışkırtıcı tutumunun”, Kıbrıs sorunun çözüm çabalarına köstek olduğunu belirtti. Habere göre, Omiru, Türkiye’nin AB’ye üye olabilmesi için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini yineledi.