Alman Radyosu (DLF) “Kur'an açıklanıyor” adlı programının ilk bölümünü dün yayınladı. DLF Genel Müdürü Dr. Willi Steul programla bağımsız gazetecilik sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti.

"Artan önyargılar karşısında İslam’a bilimsel açıdan bakmayı" amaçlayan program her hafta cuma günleri yayında olacak.

Dört dakikalık bloklar halindeki dizinin ilk bölümünde ise Nisa suresinin 163. ayetini Goethe Üniversitesi İslam Kürsüsü Profesörü Dr. Ömer Özsoy Almanca açıklandı. DLF Genel Müdürü Dr. Willi Steul, amaçlarının aydınlatma olduğunu ifade ederek, “Artık herkes her yerde Kur'an-ı Kerim hakkında tartışıyor. Ama dürüst olalım, neredeyse hiç kimsenin tek bir satırını bile okumuşluğu yok.” dedi. Programla ilgili Müslüman kurum ya da diğer kuruluşlarla temas kurmadıklarını itiraf eden Steul bu diziyle kurum olarak bağımsız gazetecilik sorumluluğunu yerine getirdiklerine işaret etti. Bundan dolayı da sorumluluğun kendilerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kur'an-ı Kerim’i tarihsel tefsiri çerçevesinde ele alındığı zaman anlaşılabilir olduğunu belirten Steul, bunun çok karmaşık bir iş olduğunu ve buna açıklama olmadan anlaşılmayacağını ifade etti.

Programın ilk katılımcısı Prof. Dr. Ömer Özsoy, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam İlahiyatı ve Felsefesi öğrenimini gördü. Bitirme tezini ise “Kur’an Yorumunda Şahsi Görüşlerin Kullanımına Dair Tartışmalar” konusu üzerine tamamladı. Özsoy, 2007 yılından bu yana Frankfurt’taki Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdürüyor.