Almanya’nın önde gelen haftalık dergilerinden Der Spigel’de yer alan bir haberde, Almanya’nın Peşmerge’ye verdiği silahlardan PKK’nın da pay aldığı ileri sürüldü.

Der Spiegel’in gündeme getirdiği iddialara göre, IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge güçlerine geçtiğimiz aylarda gönderilen Alman yapımı silahlardan ve bu sevkıyatta yer alan askeri mühimmattan PKK da payını aldı.

Peşmerge güçlerinin kullanması için gönderilen ancak PKK’nın eline geçen silahlar arasında Milan tanksavar füzeleri ve “DM51A1″ model el bombaları olduğu iddia edildi. Spiegel TV’nin yayınladığı video görüntülerinde ise PKK militanlarının Almanya tarafından gönderilen silah sandıklarını gösterdikleri dikkat çekiyor.

YENİ SİLAHLAR YAKINDA YOLA ÇIKIYOR

Alman hükümeti geçen hafta Peşmerge güçlerine yeniden silah, askeri mühimmat ve tıbbi malzeme gönderme kararı almıştı.

Bu kapsamda “Süddeutsche Zeitung” gazetesinin Alman Savunma Bakanlığı’na yakın kaynaklara dayandırdığı bir haberde, Almanya’nın Peşmerge güçlerine bu kez de 500 Milan tipi tanksavar füze ve bu füzeleri fırlatmada kullanılmak üzere 30 Milan füze fırlatma sistemi sevk edeceği ileri sürüldü.

Aynı habere göre Almanya yeni sevkıyatta ayrıca 200 zırh delici bazuka ve bunlara ait 2 bin 400 mühimmat, 4 bin adet “G3″ piyade tüfeği, 2 milyon mermi, 10 adet makineli tüfek ve 10 bin el bombası daha göndermeye hazırlanıyor.

SİLAHLARIN DEĞERİ 70 MİLYON EURO

Bu arada Almanya’nın söz konusu silahlardan önce 10 zırhlı devriye aracı, Unimog tipi sıhhiye aracı, ilk yardım malzemeleri ve 6 bin kişilik kışlık askeri kıyafet göndereceği de belirtiliyor.

Alman Savunma Bakanlığı’na dayandırılan verilere göre, Almanya Peşmerge güçlerine geçen yıldan bu yana 70 milyon Euro değerinde silah ve askeri teçhizat gönderdi. 100 bin Peşmerge’den 10 binin bu silah ve askeri malzemelerle donatıldığı tahmin ediliyor.

YEŞİLLER’DEN SERT TEPKİ: HÜKMET BİHABER

Öte yandan Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Anton Hofreiter ise Alman hükümetinin dahi gönderilen bu silah ve askeri mühimmatın nerede kullanıldığından bihaber olduğunu söyledi.