Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya’daki (KRV) lideri Armin Laschet’in RWTTH Aachen Üniversitesi öğrencilerinden oy alması iyice zorlaştı. Laschet, RWTH Aachen Üniversitesi’nde birkaç hafta öncesine kadar öğretim görevlisi idi. Ne var ki, bu görevini bıraksa da problemler peşini bırakmıyor. Laschet, öğrencilerinin yazılı sınav kâğıtlarını kaybetmiş ve bununla da yetinmeyerek öğrenciler hakkında tuttuğunu iddia ettiği notlardan faydalanarak not vermişti. Ancak yazılı sınava girmeyen öğrencilere bile not verdiği anlaşılınca tuttuğu bu yolda bile özenli davranmadığı ortaya çıkmıştı.

Üniversite yönetimi ise sınava kaç kişinin girdiğini tespit etmenin mümkün olmadığını ileri sürüyor. Sebebi ise ellerinde sınav raporunun bulunmayışı. Yedi öğrenci üniversiteye başvurarak sınava katılmadıkları halde not aldıklarını bildirmiş. Üniversite bunun üzerine bütün öğrencilerin sınav notlarını geçersiz saydı. Öğrenciler ya sınava tekrar girecek ya da başka bir derse girerek eksiği tamamlayacak. Bu ise birçok öğrenci için moral bozukluğu anlamına geliyor.

Laschet olayın kamuoyuna mal olmasının hemen ardından fahri olarak yürüttüğü 15 yıllık hocalık görevini bırakmıştı. Gözlemciler ise Laschet için konunun henüz kapanmadığını, bunun mutlaka siyasi ve toplumsal yaptırımının olacağından yola çıkıyor. Parti içi muhalefetin harekete geçtiği de belirtiliyor. Federal milletvekili Sylvia Pantel’in Laschet’e güvensizlikte başrol oynadığı kulislere yansıyan bilgiler arasında. Diğer taraftan kamuoyunda tartışma konusu olan CDU’lu politikacıya KRV CDU teşkilatlarından destek açıklamaları geldi.