Almanya'nın Bavyera eyaletinde yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşu Bayerische Rundfunk (BR) İslam'a karşı önyargıları ortadan kaldırmak için Ramazan programı hazırladı. Programın hilal logosu ise izleyici şikâyetleri üzerine ekrandan kaldırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan BR sözcüsü, ilk günden Ramazan konulu programlarda izleyiciler arasında bir kafa karışıklığına sebebiyet vermemek ve asıl konudan uzaklaşmamak için logonun kaldırdıklarını ifade etti. Özellikle kanalın facebook sayfasında logoya ilişkin çok sayıda izleyici "Biz bir Hıristiyan ülkeyiz ve kendi bayramlarımızda bile kanal hiçbir logoya yer vermedi." diyerek tepki gösterdi.

Birçok izleyicinin kendilerini arayarak logoyu merak ettiklerini de belirten BR sözcüsü, programda logo haricinde herhangi bir değişikliği gidilmeyeceğini söyledi. BR sözcüsü, din ve kültür konularında önyargıların mevcut olduğuna dikkat çekerek, kanalın Ramazan ayına ilişkin programlar düzenlenmesinin Müslüman vatandaşların tanındığına dair bir işaret olduğunu vurguladı. Sözcü, bununla tüm izleyicilere Ramazan hakkında geniş bilgi vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

İzleyicilerin dışında, Bavyera Eyalet Meclisi'nde iktidardaki Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin mensupları da olayı şiddetli bir şekilde eleştirirken, BR Genel Yayın Yönetmeni Ulrich Wilhelm'den bir açıklama yapmasını talep etti.