Alman Federal İstatistik Dairesi (Destatis) Başkanı Roderich Egeler, vatandaşların kamu sektöründen aldığı hizmetlerden genel itibariyle memnun olduğunu açıkladı.

Güncel hayatta vatandaşların aldığı hizmetleri ‘-2’ (hiç memnun değil) ve ‘+2’ (çok memnun) arasında verilen puanlamaya göre memnuniyet göstergesi 1,06’yı oluşturdu. Egeler, vatandaşların özellikle nikâh işlemleri çerçevesinde kamu hizmetlerinden çok memnun olduklarını aktardı.

Ayrıca ikamet değişikliği çerçevesinde ve araç ruhsatları konusunda da kamunun sunduğu hizmetler beğeniliyor. Ancak işsizlik ve mali problemlerle karşı karşıya kalınınca durum değişiyor. İşsizlik çerçevesinde kamu sektöründen alınan hizmetleri beğenme puanı 0,37’de kaldı. Diğer bir dikkat çekici konu ise vatandaşların kamu sektöründe ayrımcılığın ve yolsuzluğun olmamasına çok önem vermesi. Bunun yanı sıra kamu sektörüne güven, kamu çalışanların işine vakıf olması da önemli rol oynuyor. Rapora göre genel itibariyle tüm bu konularda vatandaşlar memnun.

Egeler, Berlin’deki Basın Evi’nde basına tanıttığı raporu Federal Hükümetin Bürokrasiyi Azaltmadan Sorumlu Devlet Müsteşarı Helge Braun’a teslim etti. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Federal Meclis Üyesi Braun, vatandaşların genel itibariyle kamu hizmetlerinden memnun olmasını ‘iyi bir sinyal’ olarak değerlendirdi. Vatandaşın kamu sektöründeki rüşvet yememe ve tarafsızlıktan memnun kalmasından dolayı sevinç duyduğunu söyleyen Braun, vatandaşları bilgilendirme konusunda anlaşılır dil kullanma konusunda çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.