Törene, Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Nils Schmid ve Uyum Bakanı Bilkay Öney'in yanı sıra, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yangın felaketini yaşayan aile gibi Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Diyanet  İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüb Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Alman yetkililerden tüm ihtimallerin değerlendirilmesini ve soruşturmanın ayrıntılı bir şekilde yürütülmesini beklediklerini belirterek, "Yangın sebebi şüpheye yer bırakılmadan açıklanmalı" dedi. Bozdağ cenazelerin İstanbul'da tekrar otopsi yapıldıktan sonra  yarın Afyonkarahisar'da toprağa verileceğini açıkladı.

Baden Württemberg Başbakan Yardımcısı Nils Schmid de Türkçe olarak ölenlere rahmet dileyerek, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Schmidt ayrıca eyalet hükümeti olarak olayın aydınlatılması için gerekenin yapılacağı sözünü verdi.

FECİ OLAYLA İLGİLİ BOZDAĞ'DAN ALMANYA'YA ÇAĞRI

Backnang kentinde hayatını kaybeden anne ve yedi çocuğu için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüb Sultan Camisi'nde üç ayrı cenaze namazı kılındı.

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaşanan acı nedeniyle söze nasıl başlayacağını bilemediğini belirterek, "Yaşanan acı sadece Özcan ailesinin acısı değil, 76 milyonun acısıdır. 76 milyonun da yüreği yanıyor. Allah rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Sabrın zorluğunu bilerek sabır diliyorum" dedi.

Bozdağ, Alman yetkililerden tüm ihtimallerin değerlendirilmesini ve soruşturmanın ayrıntılı bir şekilde yürütülmesini beklediklerini, "Yangın sebebi şüpheye yer bırakılmadan açıklanmalı" diye konuştu.

Bundan sonra yapılacak her şeyi yakından takip ettiklerini Alman ilgililerin bilmesini istediklerini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Dileriz kundaklama ya da herhangi bir ırkçı saldırı olmamıştır. Dileğimiz, temennimiz budur. Türkiye'nin acısı bu noktada çoktur. Her şeyin en ince detayına kadar incelenmesini ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını,eyalet ve hükümetten bekliyoruz."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye olarak soruşturma sürecine uzman desteği vermeye, soruşturmanın selameti için hazır olduğuklarını da kaydetti.

Bozdağ ayrıca, cenazelerin İstanbul'da tekrar otopsi yapıldıktan sonra yarın Afyonkarahisar'da toprağa verileceğini bildirdi.