Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Buxtehude bölgesinde hemzemin geçitte kalan körüklü otobüsteki 60 öğrenci son anda kurtarıldı. 73 numaralı devlet yolundaki onarım yüzünden farklı bir güzergâh takip eden otobüsün hemzemin geçitte körük kısmında ayrılma meydana geldi.

Motor çalıştığı halde hemzemin geçitte kalan otobüsün kadın şoförü hızlı bir şekilde otobüste bulunan öğrencileri dışarıya çıkardı. Kadın sürücünün öğrencilerle birlikte demiryolundan çıkmasından kısa bir süre sonra yerel sefer yapan Metronom şirketine ait yolcu treni süratli bir şekilde otobüse çarptı.

200 yolcusu bulunan trende sadece bir kişi hafif şekilde yaralandı. Trenin makinisti ve otobüsün şoförü şok geçirdi.

BAKAN KUTLADI

Sabah saat 7:30 sıralarında okula götürdüğü 60 öğrenciyi soğukkanlı davranarak kurtaran otobüs şoförü kahraman ilan edildi. Aşağı Saksonya Kültür Bakanı Frauke Heiligenstadt kadın sürücüye gönderdiği teşekkür mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Aşağı Saksonya eyalet hükümeti adına, size çok ihtiyatlı, hızlı ve sorumlu davrandığınız için teşekkür etmek istiyorum. Hayatı tehdit durumu olduğu bir sırada doğru karar vererek ve en kısa sürede otobüs içindeki çocuk ve gençleri dışarı çıkardınız. Size emanet edilen öğrencileri kurtararak velilerin acı yaşamasına müsaade etmediniz. Siz zamanında doğru karar vermemiş olsaydınız bu kaza feci sonuçlanabilirdi. Size derinden müteşekkiriz.”

Edinilen bilgiye göre kadın sürücü öğrencileri dışarı çıkardıktan sonrada gelmekte olan trenin durdurulması için demiryolu ile irtibata geçmeye çalıştı. Bu arada otobüs şirketi Stader Busunternehmen KVG yaptığı açıklamada aynı güzergahta artık körüklü otobüs seferi yapılmayacağını belirtti.