Almanya'da, Federal Uyum, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Bakan Aydan Özoğuz, Müslümanlara yönelik tehditlerden kendisinin de nasibini aldığını, kendisine "En yakındaki ağaca sen asılacaksın" ibareli tehdit mektupları gönderildiğini söyledi.

Die Welt gazetesine konuşan Özoğuz, “Her gün küfürlerle dolu tehditler alıyorum.” dedi. Bu tehditlerde özetle ‘Müslümanlar hemen bu ülkeyi terk edin!’ mesajı verildiğine dikkat çeken bakan, her gün bu gibi nefret içeriği taşıyan mektup ve elektronik posta aldığını dile getirdi. Bakan’a tehditlerin savrulduğu bir başka ortamın ise sosyal medya olduğu bildirildi.

"En yakındaki ağaca sen asılacaksın’ ibareleri taşıyan mektuplar aldığını anlatan bakan, bunu somut bir tehdit olarak algılamadığını; ancak bu mektupların bakan olarak alanına girdiğini söyledi. Bu gibi mektupları toplayıp kalın paketler halinde polise ilettiklerini dile getiren Özoğuz, Berlin’de başka politikacılardan da benzer şeyleri duyduğunu ifade etti. Bu gibi tehditlerin üstünde durulacak gibi olmadığını aktaran bakan, tehdit edenlerle ilgili çaresizliği şu cümlelerle dile getirdi: “Gündelik hayatın bir parçası haline geldiler. Büromdaki facebook üzerinden belli kişilerin daha iyi yönlendirilip yönlendirilemeyeceğini veya en azından bu kişilere daha dikkatli bir gözle bakılıp bakılamayacağını sordum. Başarılı olamadık. Hissettiğim kadarıyla zamanımızda bunun bir sınırı yok.”