Almanya'da huzuru bozmak isteyen ırkçılar Ramazan ayında yine sahneye çıktı. Diyanet İşeri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Münih Hacı Bayram Veli Camii binasına dün sabah saatlerinde kundaklama girişiminde bulunuldu. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, cami binasına ait depo kullanılmaz hale geldi.

Sabah namazı sonrası duyduğu gürültü üzerine deponun yanına gelen ve yangına ilk müdahalede bulunan camii imamı Abdullah Haçkalı, yaklaşık 2 bin Euro değerinde maddi zarar oluştuğunu açıkladı.

Haçkalı yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah namazı sonrası istirahat için lojmana gelmiş ve 15 dakika kadar dinlenmiştim. Sonra pat küt vurma sesleri duyunca ne oluyor diye bakmak için merdivene çıktım. Depodan yükselen dumanları görünce hemen camideki vatandaşlara haber verdim ve yangın tüpünü aldım. Gençlerimize itfaiyeye haber vermelerini söyledim. İtfaiye gelene kadar biz yangını söndürdük. Ama haber verdikten beş dakika sonra itfaiye ve polis geldi. Saldırganları görmedik, sadece ses duyduk. Herhangi bir tehdit ya da şüphe duyduğumuz kişi ya da grup yok."

Konu hakkında basın açıklaması yapan Münih Başkonsolosu Mesut Koç ise "İlk tespitlere göre yangın çıkartmak için özel bir malzeme kullanılmış. Alevin depoyu yakması için duvara delik açılmış. Kasti bir yangın çıkarma söz konusu. Polis olayı araştırıyor. Henüz saldırganlar hakkında bir bulguya ulaşılmış değil. Ramazan ayında böyle bir saldırı düzenlenmesi bizleri daha da üzdü." dedi. Konu hakında Alman basını da haberler yayımladı.