Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Mögglingen kasabasında Cuma günü İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı Gülistan Camii'ne yapılan çirkin saldırı protesto edildi. Cuma günü sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından cami duvarlarına gamalı haç çizilmiş, ırkçı ifadeler yazılmıştı. Dün sabah saatlerinde cami önünde toplanan Türk, Alman ve farklı milletlere mensup vatandaşlar çirkin olayı kınadı.

Dayanışma ve birlik toplantısına, Mögglingen Belediye Başkanı Adrian Schlenker, eyalet milletvekili Klaus Maier, IGMG Eyalet Bölge Teşkilatı Başkan yardımcısı Abdullah Şimşek ve Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan muavin konsolos Şeref Karafilik katıldı. Belediye başkanı Adrian Schlenker, “Möglinggen’de bugüne kadar birlik beraberlik içinde yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Bu üzücü olaydan dolayı derinden üzüntü duyuyorum.” dedi.

Eyalet milletvekili Klaus Maier de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu ülkede geçmişte diktatör gördük, altı yıl savaş gördük, bunları tekrar görmek istemiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde dostça yaşamalıyız.” dedi.

Daha sonra katılımcılar caminin camına çizilen gamalı haçı birlikte temizledi.

Cami derneği başkanı Bayram Yılmaz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının Cuma günü sabaha karşı meydana geldiğini ifade ederek caminin duvarına, camlarına ve caminin önündeki yaya yoluna Nazi sembolü olan gamalı haç çizilerek ‘dışarı (Raus)’ yazısı yazıldığını söyledi. Olayın caminin güvenlik kameralarına da yansıdığını anlatan Yılmaz, görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenlerin eşkalinin belli olduğuna dikkat çekti.

Saldırının meydana geldiği Mögglingen’de yaklaşık 40 Türk aile yaşıyor.