Alman Trafik Güvenlik Örgütü (Deutsche Verkehrswacht) alkolle sonuçlanan ölümcül kazaların önüne geçilmesi için Almanya'da 0,5 promil sınırın 0'a düşürülmesini istedi. Geçtiğimiz gün basına konuşan örgüt başkanı Kurt Bodewig, "Hedefimiz trafikte alkolle sonuçlanan ölümcül kazaların sıfıra düşürülmesi. Vizyonumuz sıfır, ağzına içki alan direksiyona geçmemeli" diye konuştu.

Trafikten sorumlu eski Ulaştırma Bakanı olan başkan Kurt Bodewig, şehirlerarası karayollarında ölümle sonuçlanan kazalarda, ağır yaralı sayısının giderek artmasıyla kritik karayollarında sollama yasağının uygulanmasını istedi.

Almanya trafiğinde her yıl 10 trafik kazasından biri alkol sonucu ve bu kazada bir kişi hayatını kaybediyor. 2014 yılında alkolle sonuçlanan kazalarda ölü sayısı 3 bin 368, yaralı sayısı 389 bin olarak kayıtlara geçti.

En çok alkolle meydana gelen kazaların Mayıs ayında özellikle 1 Mayıs ve Almanya'da kutlanan 14 Mayıs Babalar Günün'de meydana geldiği öğrenildi. Alkollü kazaların özel günler, tatil dönemi, yılbaşı, yeni yılın ilk günlerinde daha çok meydana geldiği tespit edildi. 2015 yılın ilk 6 ayı içinde trafik yine can aldı. Alman Karayollarında 6 ay içinde bin 593 kişi öldü.