Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, Almanya’nın seçim sisteminin reform edilmesi konusundaki talebini yeniledi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Lammert, mevcut seçim sistemini 'çetrefilli' diye değerlendirerek, koltuk paylaşımının seçmenlerin çoğunluğu için anlaşılmaz olduğunu belirtti. Alman Parlamentosu’nun 2017 yılındaki genel seçimlere kadar seçim sistemindeki reformu tamamlaması gerektiğini vurgulayan Meclis Başkanı, seçimlerin 5 yılda bir yapılmasını istedi.

Lammert, Welt’e yaptığı açıklamada Federal Meclis’in normalde 598 üyesi olması gerektiğini; ancak ‘artı milletvekili’ uygulamasından dolayı milletvekili sayısının 631’e çıktığını dile getirerek, bu durumun ‘karmaşık’ olduğunu söyledi. Lammert, "Seçim günü, seçmenin kaç vekil seçtiğini bilmemesi reform için tek başına yeterli bir sebeptir." dedi.

Bilindiği gibi Lammert, seçim sisteminin reform edilmesi ile ilgili talebini Şubat ayında dile getirmişti. Lammert’in talebi, Büyük Koalisyon ortakları Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından rağbet görmedi.