Almanya bir yandan mülteci kriziyle boğuşurken, siyaset gündemi sürpriz bir istifa haberiyle sarsıldı. Uzun süredir eleştirilerin odağında yer alan Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin başkanı Manfred Schmidt görevinden istifa etti.

Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Federal Göç ve Mülteci Dairesi Başkanı Manfred Schmidt’in kişisel nedenler yüzünden istifasını sunduğunu belirtildi. Deutsche Welle Türkçe servisinin verdiği habere göre, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in de Schmidt’in istifa talebini kabul ettiğini duyurdu.

YERİNE KİMİN GEÇECEĞİ BELİRSİZ

Merkezi Nürnberg kentinde bulunan Federal Göç ve Mülteci Dairesi’nin başkanlığını 2010 yılından bu yana yürütmekte olan Schmidt’in yerine kimin atanacağı şimdilik bilinmiyor.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) iltica sürecinin kolaylaştırılmasını ağırdan aldığı gerekçesiyle sık sık eleştiriliyordu. Schmidt kurumun kapasitesini genişletmeyi başaramadığı gerekçesiyle tepki alıyordu. Kurumda halen 250 bin iltica dosyasının biriktiği belirtiliyor.

KURUMUN TWITTER’DAN ATTIĞI MESAJ SORUN OLMUŞTU

Kurumun Twitter sayfasından paylaşılan bir mesaj da sığınmacı akınına yol açtığı gerekçesiyle sorun yaratmıştı. Kurum içi alınan bir kararla, Macaristan’da kayıt altına alınmış ve Almanya’ya gelmiş Suriyeli sığınmacıların Macaristan’a gönderilmeyecekleri mesajı paylaşılmıştı.

Bu mesaj, Almanya’ya ulaşanların sınırdışı edilmeyeceklerine dair bir işaret olarak algılanmıştı.