Alman Makinistler Sendikası'ının (GDL) dün yedinci greve son verdiğini açıklayan Alman Demiryolları Deutsche Bahn (DB), normal seferlere dönüldüğünü haber verdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, trenlerin sefer başlangıç yerlerine götürülüp makinistler için hazır edildiği bildirildi.

Nadiren de olsa tren seferlerinin iptal edildiği ya da gecikme yaşandığı belirtildi. Grev esnasında uygulamaya konan ek sefer planının uzun ve bölgesel seferlerde işe yaradığını savunan DB; her üç ICE, EC ve İC treninden birinin seferini yapabildiğini duyurdu.

Bölgesel tren seferlerinin ise doğu eyaletlerinde yüzde 15 ve batı eyaletlerinde yüzde 60 oranında gerçekleştirildiği açıklandı. Bunun yanında çok sayıda DB çalışanının tren istasyonlarına giderek yolculara yardımcı olmaya çalıştıkları belirtildi. Makinistlerin grevinden yük trenleri de nasibini aldı. Yük tren seferlerinin üçte birinin iptal edildiği kaydedildi. DB, GDL'in yanı sıra Alman Demiryolu Ulaşımı Sendikasıyla da (EVG) zam görüşmeleri yürütüyor. EVG tüm çalışanlar için yüzde 6 zam talep ediyor.

Grevin ardından 16 başlıkta yeni bir plan hazırlayan DB, 12 Mayıs günü yapılacak yeni görüşmede çalışanlarına daha iyi imkanlar sunup greve son vermeyi amaçlıyor. Makinistlerin son grevinden on binlerce yolcu mağdur olurken, grev uzun mesafelerde artık yolculuk imkanı sunan otobüs şirketlerinin işine yaradı.