Neonazi cinayetler serisinden sorumlu tutulan NSU terör örgütü lağvedilmesine rağmen örgütle bağlantılı suçlar işlenmeye devam ediyor. Federal Kriminal Daire, son dört yılda her beş günde bir NSU bağlantılı saldırı ve suç işlendiğini açıkladı. Öte yandan Almanya’da bu yılın Ocak-Haziran döneminde cami ve diğer İslami kurumlara 23 siyasi güdümlü saldırı yapıldığı bildirildi.

Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği Neonazi cinayetler serisinden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü 2011 yılında ortaya çıkmasına rağmen işlenen 259 suçun yine bu örgütle bağlantılı olduğu haber verildi.

Spiegel dergisinin haberine göre son dört yılda her beş günde bir aşırı sağcı terör örgütü NSU’ya atıfla bulunularak saldırı yapılmış. Bu saldırılar, sol partili milletvekili Martina Renner’in federal hükümete yaptığı soru önergesi üzerine Federal Kriminal Dairesi tarafından açıklandı. Saldırıların 120’sinde NSU propagandası yapıldığı saptandı. Örneğin 2013 yılında Düren kentinde bir camiye yapılan saldırıda cami duvarına ‘NSU yaşamaya devam ediyor, bir sonraki kurban sizsiniz’ yazılmıştı.

Yine 2012 yılında Rostock kentinde NSU kurbanlarının anıldığı bir programda maskeli saldırganlar sahneye çıkmış ve bir polis yaralanmıştı. Saldırıların çoğunun NSU üyelerinin yaşadığı ve örgütü kurduğu Sachsen ve Thüringen eyaletlerinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Konu hakkında açıklama yapan Renner, rakamların alarm verdiğini ve yetkili mercilerin NSU skandalı ile yeterince ilgilenmediğini gösterdiğini belirti. NSU terör örgütü üyelerine, cinayetlerin yanı sıra iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu suçlaması da yapılıyor.

ALMANYA’DA ALTI AYDA İSLAMİ KURUMLARA 23 SİYASİ SALDIRI YAPILDI

Almanya’da bu yılın Ocak-Haziran döneminde cami ve diğer İslami kurumlara 23 siyasi güdümlü saldırı yapıldığı açıklandı. Sol Parti’nin verdiği önergeye Alman hükümetinin verdiği cevaba göre, Almanya’da 2015’in ilk 6 ayında camilere ve Müslümanlara ait diğer binalara 23 siyasi güdümlü saldırı gerçekleşti.

Die Welt gazetesi, aynı dönemde Almanya’da sözde İslamlaşmaya karşı çoğu Thüringen’de olmak üzere aşırı sağcılar tarafından 64 karşı gösteri yapıldı. Almanya’da Müslümanların inançları nedeniyle ne kadar sıklıkla saldırıya uğradıkları kesin olarak bilinmezken, bunun nedenin İslam karşıtı suçların henüz polis kayıtlarında ayrı bir kalemde tutulmamasından kaynaklandığı dillendiriliyor.

Gazeteye konuşan Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Ulla Jelpke, polis kayıt uygulamasını eleştirerek, İslamofobik suçların özel olarak kayıt altına alınmadığı müddetçe bu suçların gerçek boyutunun “karanlıkta“ kalacağını savundu. Alman Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Jörg Radek ise siyasi suçlar bölümünde İslam düşmanlığının da yer alabileceğini belirterek,“Mevcut durumun resmini oluşturmak ve Müslüman karşıtı suçlarda artış olup olmadığını görmek için bu gerekli“ dedi. Bu talebe Müslümanlar Konseyi Sözcüsü Nurhan Soykan’da destek verdi.